Volg ons ook op:

Ding Dong

60 jaar langs de deur met kinderpostzegels

Niet meer te zien   

In september 2008 is het precies 60 jaar geleden dat kinderen voor het eerst kinderpostzegels aan de deur verkochten. Tegenwoordig gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 er jaarlijks op uit. De tentoonstelling geeft een kleurrijk overzicht van de kinderpostzegels en hun ontwerpproces, met werk van bekende kunstenaars, fotografen en illustratoren als Cas Oorthuys, Dick Bruna en Fiep Westendorp.


Nostalgie gegarandeerd!

Wil jij zelf nog één keer langs de deur met kinderpostzegels? Dat kan! Bel aan bij jouw eigen verkoopjaar en ontdek of de postzegels die jij verkocht er ook bij zitten. De kleine kunstwerkjes, ontworpen door bekende namen als Ootje Oxenaar, Max Velthuijs en Swip Stolk worden samen met de originele ontwerpen, affiches, bestelenveloppen en zelfs oude deurzegels gepresenteerd. Nostalgie gegarandeerd!

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Stichting Kinderpostzegels Nederland is een kinderhulporganisatie met als motto: 'voor kinderen door kindreen'. Jaarlijks financiert Kinderpostzegels honderden projecten in binnen- en buitenland voor kinderen in moeilijke omstandigheden. De eerste bestelling zal dit jaar op dinsdag 23 september worden gedaan door Koningin Beatrix aan de voordeur van Paleis Huis ten Bosch. In de tentoonstelling komen de diverse projecten die Kinderpostzegels door de jaren heeft gesteund aan bod.

Kinderpostzegels

1948

Ontwerp:

A. v.d. Vossen

Thema: Kind en sport en spel

1951

Ontwerp:

C. Oorthuys

Thema: Kinderen in een Neder-landse omgeving

1965

Ontwerp:

G. Noordzij

Thema: Kinder-tekeningen

1969

Ontwerp:

D. Bruna

Thema: Kind en muziek

1972

Ontwerp:

G. Wernars

Thema: Drie prinsen van Oranje. (W-A).

1984

Ontwerp:

J. Swarte

Thema: Kind en stripverhalen

 

1999. Ontwerp: F. Westendorp

Thema: Kinderboeken


Klik hier en bekijk alle kinderpostzegels!


Sponsoren