Postzegelontwerpen

10.000 zegels en ontwerpen online te bewonderen

klik op de afbeelding om direct naar de website Postzegelontwerpen.nl te gaan

Het Museum voor Communicatie heeft er een themawebsite bij. Niet alleen vind je duizenden postzegels en ontwerpen op www.postzegelontwerpen.nl , maar ook verhalen op thema (zoals sport, het koningshuis of oorlog), een uitgebreide tijdlijn en leuke quiz. Ook ontdek je de mooiste schetsen en postzegels door te zoeken op plaats, ontwerper, kleur of techniek. Voor het eerst in onze geschiedenis wordt deze omvangrijke collectie voor iedereen toegankelijk.

Achtergrond

In de kluizen van het Museum voor Communicatie worden tienduizenden postzegels en ontwerpen zorgvuldig bewaard. Er zijn twee conservatoren die deze collectie beheren. Regelmatig ontvangen we onderzoekers die de objecten onder de loep nemen. 

De digitalisering van ruim 10.000 postzegels en hun originele schetsen is mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘digitaliseren met beleid’ van het Ministerie van OC&W, uitgevoerd door Agenschap NL. Ook het bedrijf Pictura is een belangrijke partner. Hun fotografen hebben de duizenden objecten digitaal vastgelegd.

Een projectteam van conservatoren en registrators werkte twee jaar lang achtereen om alle objecten een goede beschrijving te geven, de verhalen bij de postzegels te vertellen en samen met ontwerpbureau Fabrique de website vorm en inhoud te geven.

Ga naar Postzegelontwerpen.nl >>

  • Volg ons
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Deel dit
sluit
Deel dit

Museum voor Communicatie
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
070 - 330 75 00


Nothing to see (yet)

Wij werken aan een nieuw museum en zijn tijdelijk gesloten voor bezoekers.
Medio eerste kwartaal 2017 opent het museum weer zijn deuren met een geheel nieuw concept. Het nieuwe museum wordt een inspirerende plek over de impact van communicatie op ons dagelijkse leven en onze maatschappij.

Vrijkaarten voor het museum zijn na de opening in 2017 nog inwisselbaar.Meedenken met het museum

Wil je meedenken over het nieuwe museum? Laat het ons weten!

Meld je aan