Volg ons ook op:

Postzegelontwerpen

10.000 zegels en ontwerpen online te bewonderen

 

klik op de afbeelding om direct naar de website Postzegelontwerpen.nl te gaan

Het Museum voor Communicatie heeft er een themawebsite bij. Niet alleen vind je duizenden postzegels en ontwerpen op www.postzegelontwerpen.nl , maar ook verhalen op thema (zoals sport, het koningshuis of oorlog), een uitgebreide tijdlijn en leuke quiz. Ook ontdek je de mooiste schetsen en postzegels door te zoeken op plaats, ontwerper, kleur of techniek. Voor het eerst in onze geschiedenis wordt deze omvangrijke collectie voor iedereen toegankelijk.

Achtergrond

In de kluizen van het Museum voor Communicatie worden tienduizenden postzegels en ontwerpen zorgvuldig bewaard. Er zijn twee conservatoren die deze collectie beheren. Regelmatig ontvangen we onderzoekers die de objecten onder de loep nemen. 

De digitalisering van ruim 10.000 postzegels en hun originele schetsen is mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘digitaliseren met beleid’ van het Ministerie van OC&W, uitgevoerd door Agenschap NL. Ook het bedrijf Pictura is een belangrijke partner. Hun fotografen hebben de duizenden objecten digitaal vastgelegd.

Een projectteam van conservatoren en registrators werkte twee jaar lang achtereen om alle objecten een goede beschrijving te geven, de verhalen bij de postzegels te vertellen en samen met ontwerpbureau Fabrique de website vorm en inhoud te geven.

Ga naar Postzegelontwerpen.nl >>

 

 

Beroemd

Ter gelegenheid van het WK voetbal in 1974. Lees het mooie verhaal erbij!


Vertraagd

Wilhelmina postzegel uit 1899 van Mouchon en Knuttel. Werd pas in 1908 uitgegeven.


Successen

Tien voor Nederland, 2006. Nederlandse (ontwerp)successen op een serie postzegels, van klapschaats tot Unoxworst en van Bugaboo tot bakfiets.


Voor ver

Schetsen van Heukelom (1921) voor brandkastzegels.Deze zegels werden gebruikt op post voor Nederlands Oost-Indië.