Kan jij      
    een dag zonder
          je mobiel?

Agenda & activiteiten

December

MuseumJeugdUniversiteit:

3D-printing, wat is dat?

Zondag 21 december: 11.30 uur
3D-printen is hot! Steeds meer mensen ontwerpen en printen hun eigen voorwerpen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Wat kun je allemaal 3D-printen en wat heb je daar voor nodig? En verandert 3D-printen ook iets aan onze manier van communiceren? Kom luisteren naar onze 3D-print expert, bekijk een 3D-printer in actie en ga zelf aan de slag in ons 3D-print FabLab.

Lees meer

Kerstvakantie in het Museum voor Communicatie:

Zelf 3D voorwerpen maken!

Vanaf 22 december kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar zelf ontwerpen maken voor 3D voorwerpen. De kinderen bekijken eerst de tentoonstelling met een museumdocent. Daarna krijgen ze les over het verschil tussen 2D en 3D om vervolgens aan de hand van een opdracht een gepersonaliseerd 3D doosje te maken. Het museum zal ten slotte de ontwerpen omzetten in 3D-prints, die de kinderen na de kerstvakantie kunnen ophalen.

Deze workshop vindt dagelijks plaats in de periode van 22 december tot en met 4 januari (niet op tweede kerstdag) tussen 13.00 en 15.00 uur en kost € 7,50 exclusief entreekaartje. Per workshop is er plek voor maximaal 16 kinderen.
Reserveren voor de workshop kan uitsluitend telefonisch via 070-330 75 00 of aan de balie tot een dag van tevoren. Eerste kerstdag en 1 januari is het museum gesloten.

Ontdek de nieuwe industriële revolutie:

GO3D

Het Museum voor Communicatie presenteert GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

In de kerstvakantie kunnen bezoekers dagelijks een gratis rondleiding krijgen om 13.45 en 15.00 uur. Eerste kerstdag en 1 januari is het museum gesloten.

Lees meer

Doorlopend

Demonstraties

Iedere zaterdag en zondag
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Beiden worden gedemonstreerd en in de filmzaal draait een filmprogramma voor jong en oud. Gratis voor bezoekers (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Bezoekersinformatie

Ontdekkingsreizen

Doorlopend, op eigen gelegenheid
Een bezoek aan het Museum voor Communicatie wordt nog leuker met een avontuurlijke ontdekkingsreis. Ga je op vakantie door het hele museum? Of maak je liever een wereldreis door het Rijk van Heen en Weer? Ook voor bezoekers die het museum al kennen een ontdekkingsreis een bijzondere ervaring! €1,50 per reis

Lees meer