Agenda & activiteiten

 

Op dit moment werken wij aan drie nieuwe presentaties!

Wij zijn aan het (ver)bouwen

Wegens verbouwing en drie nieuwe presentaties die volgende week openen, heeft het museum deze week t/m 3 september een beperkt aanbod.

De tentoonstellingen GO3D! en Alles Werkt kunt u deze week gratis bezoeken. Permanent Future Lab wordt gehost van 12.00-17.00 uur.

4 september 2015 t/m 28 februari 2016

 

 

 

Love is What You Want - in het museum

Opening vrijdag 4 september 16.30 uur
Het Museum voor Communicatie verklaart je de liefde! Vanaf 4 september brengen we met het project ‘Love Is What You Want’ een ode aan de eeuwige en voorbije liefde. Bezoekers lezen ontroerende, hilarische en intieme liefdes- en ontmoetingsverhalen van mensen uit binnen- en buitenland, maar leren ook welke processen in je hersenen optreden als je verliefd wordt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat verliefdheid gewoon tussen je oren zit en dat liefde op het eerste gezicht helemaal niet bestaat! Ook toont het museum eeuwenoude liefdesbrieven en de geheime liefdestaal van postzegels. Wist je bijvoorbeeld
dat de manier waarop je een postzegel opplakt een extra betekenis heeft?

4 september 2015 t/m 3 januari 2016

IS Creative Studio, Lima

 

 

Tribute to the Love Letter
Een ode aan de liefdesbrief door grafisch ontwerpers van over de hele wereld.

Opening vrijdag 4 september
Berichten aan onze geliefden leggen vaak de digitale weg af. Maar wat is de waarde van zo’n boodschap als er bijna geen moeite voor gedaan hoeft te worden en het er altijd hetzelfde uitziet? Door de populariteit van social media, smartphones en emoticons maakt de handgeschreven liefdesbrief en de langzame postbezorging plaats voor snelle Facebook- en WhatsApp-berichten.

The Gallery Presents uit Arnhem onderzoekt hoe de liefdesbrief er vandaag de dag uit zou kunnen zien en vroeg wereldwijd grafisch ontwerpers en kunstenaars om een ode te brengen aan de liefdesbrief. In het museum zijn alle ingezonden ontwerpen te bewonderen.

Zaterdag 5 september

 

Museumnacht Den Haag - museumnachtbus 1

Op zaterdag 5 september van 20.00-01.00 uur gaan alle Haagse musea open en bloot tijdens de zesde editie van de Museumnacht! Zo’n 40 instellingen zullen tot diep in de nacht laten zien wat ze in huis hebben. Bij Museum voor Communicatie kun je tot 01.00 uur feesten.

Love is What You Want!
Kunnen  jouw spannendste dromen het daglicht niet verdragen? Gooi dan je hart open in het Museum voor Communicatie tijdens de Museumnacht. De kersverse publiekstentoonstelling ‘Love is what you want’ kleurt rood van gepassioneerde, grappige en ontroerende verhalen en objecten waarmee mensen vertellen hoe ze elkaar hebben ontmoet.

Ervaar de liefde al lurkend aan een liefdescocktail, zwijmelend bij de beste lovesongs. Presentator en programmamaker - voor o.a. het Haags Internationaal Literatuur Festival Writers Unlimited - Francis Broekhuijsen zal als zijn muzikaal alter ego Captain Fisherman's Pants de vele facetten van de liefde muzikaal belichten. Kom je met een (nieuwe) liefde? Duik dan samen de tofste photobooth van Nederland in en vereeuwig je eigen Paradise by the dashboard light.

Praktische informatie
Op vertoon van je toegangsbewijs heb je op 5 september 2015 toegang tot alle deelnemende instellingen van Museumnacht Den Haag, Museumnacht­bussen en de Afterparty. Tickets voor de Museumnacht zijn hier te koop.

7 september t/m 31 januari 2016 (m.u.v. 5-6-7 oktober)


Foto: Joep Zijp

Tentoonstelling 'Kunt u dat even uitleggen'?

Medicijnen zijn van levensbelang. Maar om medicijnen goed te gebruiken, is het belangrijk de uitleg te begrijpen. Laaggeletterden hebben daar vaak moeite mee. Daarom lanceren het Museum voor Communicatie en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen?’. De tentoonstelling laat in beeld en geluid zien welke specifieke problemen laaggeletterden ervaren bij hun medicatiegebruik. Maar ook wat de oplossing is.

Dagelijks van 12.00-17.00 uur
en bekijk hier wanneer de PFLab host aanwezig is.

Permanent Future Lab

Vanaf maandag 13 juli a.s. is Permanent Future Lab gestart in het Museum voor Communicatie. Wil jij ook de laatste technologie ervaren? Kom langs! De enthousiaste vrijwilligers van het PFLab proberen elke dag tussen 12.00 – 17.00 uur aanwezig te zijn, maar kijk altijd van te voren op hun Wiki-pagina voor de actuele openingstijden.

Het PFLab is een plek met enthousiaste mensen die weten van de laatste technologie en die iedereen, jong en oud, deze technologie willen laten uitproberen en ervaren. Dit experiment en de opgedane contacten zijn bedoeld om innovatieve ideeën te laten ontstaan, die de maatschappij en de mensheid kunnen verrijken. Het tweede PFLab ter wereld is te vinden in het Museum voor Communicatie!

Bekijk voor meer informatie over (de filosofie van) het PFLab hun Wiki pagina.

In het najaar wordt er door het museum gewerkt aan flexwerkplekken rondom het PFLab en komen er meet-ups op het programma; ter inspiratie, voor kennisuitwisseling en het ontstaan van co-creatie en innovatie. Houd voor het actuele programma de museumagenda in de gaten.

Het PFLab is onderdeel van de transformatie van het Museum voor Communicatie naar een communicatie-hub, waar de impact van communicatie op jezelf en de maatschappij wordt bevraagd.

Eind 2015 start deze transformatie waarbij een museumcafé bij de entree, een voor iedereen gratis toegankelijke open workspace met de nieuwste technologie en werkplekken én een hedendaagse en inspirerende museumexperience worden gerealiseerd. Voor meer informatie over de transformatie van het museum: http://muscom.nl/organisatie/herinrichting

Instaprondleiding GO3D

Iedere zaterdag en zondag
Iedere zaterdag en zondag zijn er korte rondleidingen in de tentoonstelling GO3D om 13.45 en 15.00 uur. Wat is het en waar wordt het toegepast en wat is de impact van 3D printing? Instappen is gratis voor bezoekers. U hoeft niet te reserveren.

Demonstraties

Iedere zaterdag en zondag
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Demonstratie telefooncentrale om 13.00 en 15.15 uur en Transorma om 13.15 en 15.30 uur. De demonstraties duren 15 minuten. Gratis voor bezoekers.

Bezoekersinformatie

Januari t/m 1 november 2015

Ontdek de nieuwe industriële revolutie:

GO3D de impact van 3D printing

Het Museum voor Communicatie presenteert GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

Lees meer