Volg ons ook op:

Agenda en

activiteiten


APRIL


Meivakantie

Zondag 27 april t/m maandag 5 mei

In Nederland  is het traditie dat ons staatshoofd altijd op een eigen postzegel geportretteerd wordt. Maar wie is er nog meer belangrijk genoeg om op een postzegel te verschijnen? Kinderen kunnen tijdens de meivakantie aan de slag met het ontwerpen van een eigen postzegel.

Lees meer >>


MEI


Designkwartier

Pratende apparaten tijdens het Designkwartier

Vrijdag 16 t/m zondag 18 mei

Het Museum voor Communicatie presenteert vanaf 16 mei pratende apparaten tijdens het Designkwartier, hét festival in Den Haag voor vormgeving. Babbelende telefoons, betonijzeren sculpturen die muziek maken en robot Bert die waarschuwt als de koffie klaar is: in het Museum voor Communicatie ontmoet vormgeving de toekomst van communicatie. De pratende apparaten worden officieel geïntroduceerd tijdens het Designkwartier op 16, 17 en 18 mei en blijven daarna nog te zien tot en met 23 mei.

Lees meer >>


content image

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe overleef je zonder internet?

Zondag 25 mei 2014: 11:30 - 12:30 uur

Geen filmpjes opzoeken op YouTube. Niet skypen met je tante in Engeland. Zelfs geen What’s Appje meer versturen. Een leven zonder internet? Hartstikke saai! Of toch niet? Bram van Montfoort heeft het zelf uitgeprobeerd en vertelt in dit college hoe je een jaar zonder internet overleeft. 

Lees meer >>


JUNI


Pinkstervakantie

Zaterdag 7 juni t/m zondag 15 juni

In Nederland  is het traditie dat ons staatshoofd altijd op een eigen postzegel geportretteerd wordt. Maar wie is er nog meer belangrijk genoeg om op een postzegel te verschijnen? Kinderen kunnen tijdens de meivakantie aan de slag met het ontwerpen van een eigen postzegel. Aan het eind van de vakantie kiest een vakjury de mooiste postzegel met het beste verhaal. De winnaar krijgt zijn eigen ontwerp als echte postzegels thuisgestuurd!DEMONSTRATIES EN FILMS

Elke zaterdag en zondag

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De grote oude telefooncentrale uit 1912 blijkt tijdens de demonstraties echt te werken! Ook de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, kan nog steeds de post sorteren. In de filmzaal draait een continu filmprogramma voor jong en oud.

Gratis voor bezoekers van het museum (dus wel eerst een kaartje kopen!)


ONTWERPATELIER

Voor kinderen

In het Ontwerpatelier van het Museum voor Communicatie kun je komen knippen, scheuren en plakken. Je kunt eerst zelf goed kijken naar mooie voorbeelden van beroemde ontwerpers in de tentoonstelling XXS Dutch Design. Daarna is het tijd om de ontwerper in jou te ontdekken! Gratis voor bezoekers van het museum (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Lees meer >>


MUSEUMINSPECTEURS

Museuminspecteurs gezocht! Laat ons weten wat je van het museum vindt. Met alle inspecties samen wordt het leukste kidsproof-museum van Nederland bepaald. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. En als Museuminspecteur maak je kans op allerlei prijzen. Op de site vind je ook leuke games, informatie en veel meer!.

Lees meer >>