Agenda & activiteiten

 

5 september 2015

 

 

Museumnacht Den Haag - museumnachtbus 1

Op zaterdag 5 september van 20.00-01.00 uur gaan alle Haagse musea open en bloot tijdens de zesde editie van de Museumnacht! Zo’n 40 instellingen zullen tot diep in de nacht laten zien wat ze in huis hebben. Bij Museum voor Communicatie kun je tot 01.00 uur feesten.

Love is What You Want!
Kunnen  jouw spannendste dromen het daglicht niet verdragen? Gooi dan je hart open in het Museum voor Communicatie tijdens de Museumnacht. De kersverse publiekstentoonstelling ‘Love is what you want’ kleurt rood van gepassioneerde, grappige en ontroerende verhalen en objecten waarmee mensen vertellen hoe ze elkaar hebben ontmoet.

Ervaar de liefde al lurkend aan een liefdescocktail, zwijmelend bij de beste lovesongs. Presentator en programmamaker Francis Broekhuijsen zal als zijn muzikaal alter ego Captain Fisherman's Pants de vele facetten van de liefde muzikaal belichten. Kom je met een (nieuwe) liefde? Duik dan samen de tofste photobooth van Nederland in en vereeuwig je eigen Paradise by the dashboard light.

Praktische informatie
Op vertoon van je toegangsbewijs heb je op 5 september 2015 toegang tot alle deelnemende instellingen van Museumnacht Den Haag, Museumnacht­bussen en de Afterparty. Tickets voor de Museumnacht zijn hier te koop.

Activiteiten zomervakantie 11 juli t/m 23 augustus 2015

 

Kinderworkshops 'Geniaal met geheimtaal' en 'Brieven posten'

Tijdens de zomervakantie, za. 11 juli t/m zo. 23 augustus, kunnen kinderen dagelijks meedoen met twee leuke workshops in het Museum voor Communicatie. Deelname is gratis voor bezoekers.

Geniaal met geheimtaal
Leer meer over verschillende soorten codetaal en maak je eigen geheimtaal. Zo kun je een verborgen bericht ontcijferen en spoor je een verloren pakketje op. Kom je mee speuren? Voor kinderen van 8-12 jaar.

Brieven posten
De kleintjes van 4-7 jaar kunnen meedoen met een leuke workshop over post. Na het schrijven van een eigen ansichtkaartje volgen zij als een echte postbode de weg van hun kaartje en ze sorteren de kaartjes met een echte oude sorteermachine uit 1930!

Meedoen:
Beide workshops duren een uurtje en worden op dezelfde tijden gegeven.
Maandag t/m vrijdag 11.00 -12.00 uur en 14.00-15.00 uur
Zaterdag en zondag: 14.00-15.00 uur
Wil je meedoen, meld je bij binnenkomst aan bij de balie
of bel met 070 - 330 75 00.

En voor kinderen die niet mee willen doen is er gratis een leuk doe-boekje te verkrijgen.

Vanaf 13 juli 2015

Permanent Future Lab start in het museum

Vanaf maandag 13 juli a.s. is Permanent Future Lab gestart in het Museum voor Communicatie. Wil je ook de laatste technologie ervaren en ben je nieuwsgierig naar deze proeftuin met enthousiaste mensen? Kom langs! Van 12.00-17.00 uur is er dagelijks een host van Permanent Future Lab aanwezig.

Permanent Future Lab is een plek met enthousiaste mensen die weten van de laatste technologie en die mensen deze technologie willen laten uitproberen en ervaren. Dit experiment en de opgedane contacten zijn bedoeld om innovatieve ideeën te laten ontstaan, die de maatschappij en de mensheid kunnen verrijken. Het tweede Permanent Future Lab ter wereld is te vinden in het Museum voor Communicatie!

Naast het Lab op de museumvloer zijn rondom het Permanent Future Lab in het museum flexwerkplekken en komen er meet ups op het programma; alles ter inspiratie, voor kennisuitwisseling, het ontstaan van co-creatie en innovatie. Houd voor het actuele programma de museumagenda in de gaten.

Permanent Future Lab is onderdeel van de transformatie van het Museum voor Communicatie naar een communicatie-hub voor iedereen over de impact van communicatie op de maatschappij en je eigen wereld.

PFLab wordt dagelijks gehost van 12.00-17.00 uur. Of check de PFL Wiki voor afwijkende tijden.
Voor meer informatie over (de filosofie van) het Permanent Future Lab:
Naar Permanent Future Lab Wiki

Voor meer informatie over de transformatie van het museum: http://muscom.nl/organisatie/herinrichting

Online: vanaf 8 juni 2015 t/m februari 2016

Love Is What You Want
Jouw verhaal in het museum!

“Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?” Om deze ene vraag draait het bij Love Is What You Want het hartstochtelijke nieuwe publieksproject van het Museum voor Communicatie. Iedereen kan meedoen. Het Museum voor Communicatie is op zoek naar de mooiste, spannendste, ontroerendste, grappigste, schunnigste, meest epische en meeslepende of ‘oh zo gewone’ ontmoetingsverhalen. Deel je verhaal en zie, hoor en beleef het in het on- en offline publieksproject Love Is What You Want, een ode aan de eeuwige of voorbije liefde.

Deel nu je verhaal online vanaf maandag 8 juni 2015 t/m februari 2016 op www.LoveIsWhatYouWant.nl. De tentoonstelling van alle ontmoetingsverhalen en objecten in het museum is vanaf vrijdag 4 september 2015 t/m februari 2016 in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

Instaprondleiding GO3D

Iedere zaterdag en zondag en dagelijks in de zomervakantie
Iedere zaterdag en zondag zijn er korte rondleidingen in de tentoonstelling GO3D om 13.45 en 15.00 uur. Wat is het en waar wordt het toegepast en wat is de impact van 3D printing? Instappen is gratis voor bezoekers. U hoeft niet te reserveren.
In de zomervakantie dagelijks en in het weekend 12.50 u en 15,15 u.

Demonstraties

Iedere zaterdag en zondag en dagelijks in de zomervakantie
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Demonstratie telefooncentrale om 13.00 en 15.15 uur en Transorma om 13.15 en 15.30 uur. De demonstraties duren 15 minuten. Gratis voor bezoekers.
In de zomervakantie: ma t/m vrij. 12.15 u, 13,15 u, 15.40 u. In het weekend alleen 13.15 u en 15.40 u

Bezoekersinformatie

Januari t/m 1 november 2015

Ontdek de nieuwe industriële revolutie:

GO3D de impact van 3D printing

Het Museum voor Communicatie presenteert GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

Lees meer