Agenda & activiteiten

Zaterdag 12 december 2015

Kamerkoor Delft Blue bezingt de liefde in ‘Rhythm of life’

Op zaterdag 12 december voert het 25-koppige Kamerkoor Delft Blue het concert ‘Rhythm of Life’ uit in het Museum voor Communicatie. Het kamerkoor, onder leiding van dirigent Rob Kaptein, wil het publiek in een museale omgeving verrassen met muziek van hoge kwaliteit. Het Blazersensemble Delftse Muzikanten en Vrienden zorgt voor instrumentale begeleiding.

Rhythm of Life onderzoekt de verschillende ritmes van het leven. Deze variëren van luid en opwindend tot zacht en verstild. In een meerstemmige vertelling met werken van componisten als Eric Whitacre, Einojuhani Rautaavara, George Gershwin, Bob Chilcott en Lajos Bárdos, kan de luisteraar actief deelnemen, maar ook achterover leunen en opgaan in een muzikaal schilderij. Thema’s als werken, vrij zijn en slapen komen aan bod. Maar ook het hart dat sneller klopt als de liefde zich aandient.

Aanvang: 14:30 uur
Het programma duurt circa een uur waarbij het koor de bezoekers meevoert door het museum.
Toegang: reguliere museumentree of gratis met museumkaart. Reserveren is niet nodig.

Meer informatie over Kamerkoor Delft Blue
www.kamerkoordelftblue.nl

Zondag 13 december 2015

Filatelie Café op zondag

Museum voor Communicatie organiseert maandelijks op zondagmiddag een Filatelie Café. Diverse aan filatelie en vormgeving gerelateerde onderwerpen komen aan bod in een lezing van circa 45 minuten, waarna met de spreker in het café kan worden nagepraat.

13 december 2015
Vormgeving en ontwikkeling van het zakelijk briefpapier door Johan de Zoete, als conservator verantwoordelijk voor de museale collectie van het bedrijf Koninklijke Joh. Enschedé. Tevens is hij grafisch vakman en specialist op het gebied van 19e-eeuwse reproductietechnieken.
Programma en aanmelden

4 september 2015 t/m 28 februari 2016

Love is What You Want - in het museum

Het Museum voor Communicatie verklaart je de liefde! Vanaf 4 september brengen we met het project ‘Love Is What You Want’ een ode aan de eeuwige en voorbije liefde. Bezoekers lezen ontroerende, hilarische en intieme liefdes- en ontmoetingsverhalen van mensen uit binnen- en buitenland, maar leren ook welke processen in je hersenen optreden als je verliefd wordt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat verliefdheid gewoon tussen je oren zit en dat liefde op het eerste gezicht helemaal niet bestaat! Ook toont het museum eeuwenoude liefdesbrieven en de geheime liefdestaal van postzegels. Wist je bijvoorbeeld
dat de manier waarop je een postzegel opplakt een extra betekenis heeft?

4 september 2015 t/m 3 januari 2016

IS Creative Studio, Lima

 

 

Tribute to the Love Letter
Een ode aan de liefdesbrief door grafisch ontwerpers van over de hele wereld.

Berichten aan onze geliefden leggen vaak de digitale weg af. Maar wat is de waarde van zo’n boodschap als er bijna geen moeite voor gedaan hoeft te worden en het er altijd hetzelfde uitziet? Door de populariteit van social media, smartphones en emoticons maakt de handgeschreven liefdesbrief en de langzame postbezorging plaats voor snelle Facebook- en WhatsApp-berichten.

The Gallery Presents uit Arnhem onderzoekt hoe de liefdesbrief er vandaag de dag uit zou kunnen zien en vroeg wereldwijd grafisch ontwerpers en kunstenaars om een ode te brengen aan de liefdesbrief. In het museum zijn alle ingezonden ontwerpen te bewonderen.

7 september t/m 31 januari 2016


Foto: Joep Zijp

Tentoonstelling 'Kunt u dat even uitleggen'?

Medicijnen zijn van levensbelang. Maar om medicijnen goed te gebruiken, is het belangrijk de uitleg te begrijpen. Laaggeletterden hebben daar vaak moeite mee. Daarom lanceren het Museum voor Communicatie en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen?’. De tentoonstelling laat in beeld en geluid zien welke specifieke problemen laaggeletterden ervaren bij hun medicatiegebruik. Maar ook wat de oplossing is.

Dagelijks van 12.00-17.00 uur
en bekijk hier wanneer de PFLab host aanwezig is.

Permanent Future Lab

Permanent Future Lab is gestart in het Museum voor Communicatie. Wil jij ook de laatste technologie ervaren? Kom langs! De enthousiaste vrijwilligers van het PFLab proberen elke dag tussen 12.00 – 17.00 uur aanwezig te zijn, maar kijk altijd van te voren op hun Wiki-pagina voor de actuele openingstijden.

Het PFLab is een plek met enthousiaste mensen die weten van de laatste technologie en die iedereen, jong en oud, deze technologie willen laten uitproberen en ervaren. Dit experiment en de opgedane contacten zijn bedoeld om innovatieve ideeën te laten ontstaan, die de maatschappij en de mensheid kunnen verrijken. Het tweede PFLab ter wereld is te vinden in het Museum voor Communicatie!

Bekijk voor meer informatie over (de filosofie van) het PFLab hun Wiki pagina.

In het najaar wordt er door het museum gewerkt aan flexwerkplekken rondom het PFLab en komen er meet-ups op het programma; ter inspiratie, voor kennisuitwisseling en het ontstaan van co-creatie en innovatie. Houd voor het actuele programma de museumagenda in de gaten.

Het PFLab is onderdeel van de transformatie van het Museum voor Communicatie naar een communicatie-hub, waar de impact van communicatie op jezelf en de maatschappij wordt bevraagd.

Eind 2015 start deze transformatie waarbij een museumcafé bij de entree, een voor iedereen gratis toegankelijke open workspace met de nieuwste technologie en werkplekken én een hedendaagse en inspirerende museumexperience worden gerealiseerd. Voor meer informatie over de transformatie van het museum: http://muscom.nl/organisatie/herinrichting

Demonstraties

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Op diverse tijdstippen zijn er demonstraties van de telefooncentrale en Transorma van 15 minuten. Gratis voor bezoekers.