GO3D: de impact     
    van 3D printing
          tot okt '15

Agenda & activiteiten

Let op:
de kindertentoonstelling Rijk van Heen en Weer is permanent gesloten.


Designkwartier 29 t/m 31 mei 2015Festival Designkwartier Den Haag

Van vrijdag 29 t/m zondag 31 mei 2015 vindt de tweede editie van Festival Designkwartier Den Haag plaats. In winkels, pop-upstores, verrassende locaties en musea in het populaire Zeeheldenkwartier zijn meer dan 50 ontwerpers zelf aanwezig om hun nieuwste werk te tonen, erover te vertellen en het te verkopen. Luister naar de verhalen achter de ontwerpen, ontdek de humor in de ontwerpen en koop dat speciale item waarvan je altijd dacht dat het veel meer zou kosten.

In het Museum voor Communicatie haakt Festival Designkwartier met een eigen presentatie in op de tentoonstelling GO3D. In ontwerpland is een vrees voor vervlakking van het ontwerp door 3D printen. Designkwartier heeft een aantal ontwerpers uitgenodigd die experimenteren met 3D design, maar daarbij niet de ambacht uit het oog verliezen. Er zal werk te zien zijn van Studio Plott, Roos Meerman en Sander Wassink + Olivier van Herpt.

Plattegrond
Als startpunt van de route kunt u in het Museum voor Communicatie een programmaboekje met plattegrond kopen voor € 3,-- inclusief een tasje met het nieuwste nummer van Eigen Huis & Interieur. Met de plattegrond kunt u tijdens het Designkwartier de tentoonstelling GO3D gratis bezoeken.

Openingstijden tijdens Designkwartier: 11.00-18.00 uur

Meer info over Designkwartier

Instaprondleiding GO3D

Iedere zaterdag en zondag
Iedere zaterdag en zondag zijn er korte rondleidingen in de tentoonstelling GO3D om 13.45 en 15.00 uur. Wat is het en waar wordt het toegepast en wat is de impact van 3D printing? Instappen is gratis voor bezoekers. U hoeft niet te reserveren.

Demonstraties

Iedere zaterdag en zondag
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Demonstratie telefooncentrale om 13.00 en 15.15 uur en Transorma om 13.15 en 15.30 uur. De demonstraties duren 15 minuten. Gratis voor bezoekers.

Bezoekersinformatie

Tong Tong Fair - lezing 27 mei (VOL) en 3 juni

Lezing Geheim Den Haag

Tong Tong Fair organiseert woensdag 27 mei (VOL) en woensdag 3 juni een lezing van kunsthistoricus Andréa Kroon over onderbelichte aspecten van de Haags-Indische geschiedenis, van mediums en geheime genootschappen tot bijzondere, besloten ruimtes. De lezing vindt plaats in de filmzaal van het Museum voor Communicatie met aansluitend een bezoek aan de Theosofentempel die aan het museum grenst. Deze werd in 1916 gebouwd door architect K.P.C. de Bazel, die zich in zijn ontwerpen zowel door esoterie als door de inheemse architectuur van Nederlands-Indië liet inspireren. Meer info.

Reserveren via reserveringen@tongtong.nl

Januari t/m oktober 2015

Ontdek de nieuwe industriële revolutie:

GO3D

Het Museum voor Communicatie presenteert GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

Lees meer