Agenda & activiteiten

Voorjaarsvakantie: zaterdag 20 februari t/m zondag 28 februari 2016
Gratis toegang en activiteiten

#shapingthefuture
Feestelijk programma afscheid bestaande museumconcept

Kom in de voorjaarsvakantie van 20-28 februari a.s. in het Museum voor Communicatie herinneringen ophalen en vooruitkijken, met o.a.Tour Nostalgique; Nu-of-ooit-Selfiecorner; kinderworkshop 'What's happy!'en onze Museumshop Sale!

Met dit feestelijke voorjaarsprogramma neemt het museum tevens tijdelijk afscheid van het bestaande concept voor een grootschalige verbouwing en complete transformatie naar een interactief museum. Het museum en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers!


Tour Nostalgique

We brengen de geschiedenis van post en telefonie nog één keer tot leven. Ga mee terug in de tijd langs telefoons en brievenbussen uit vervlogen tijden. Bezoek de demonstratie van onze postsorteermachine en telefooncentrale. En natuurlijk ontbreekt ook de Blauwe Mauritius –de duurste postzegel ter wereld- niet in deze Tour Nostalgique.

Een unieke kans om ons collectiedepot te bezoeken! Er zijn gratis rondleidingen van 20 minuten om 13.30, 14.00 en 14.30 uur. Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie.

Shaping the Future

Beleef, ervaar en ontdek in het Permanent Future Lab de nieuwste tech innovaties. Of bezoek de previewruimte en denk mee over hoe het nieuwe Museum voor Communicatie eruit moet komen te zien.

Workshop Solliciteren 3.0

De wereld van werk verandert. Het simpelweg uitsturen van een curriculum vitae is niet meer voldoende om een baan te krijgen. Het gaat om persoonlijkheid. Je moet je onderscheiden, jezelf presenteren. Het Museum voor Communicatie organiseert samen met CVX een workshop solliciteren 3.0. Je leert op een leuke manier je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Aan het einde van de workshop ga je met je eigen digitale pagina naar huis - tegen een gereduceerd tarief kun je ook een video-cv opnemen - waarmee je jezelf kunt presenteren op de arbeidsmarkt.
De workshop is gratis en vindt elke dag plaats om 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden kan via: http://www.studentprofiel.nl/muscom/ of op de dag zelf bij de balie van het museum.

De workshop wordt gegeven door acteur, presentator en spreker Dirk Taat.

Halen-en-brengen Sale!

Sla je slag in de museum shop en garage sale van sterk afgeprijsde hebbedingetjes en museumartefacten.

Inlever-actie oude mobieltjes

Heb je nog een oud mobieltje vanaf 1992, waar je allang niet meer mee belt en verder ook niks mee kunt? Lever ‘m in de voorjaarsvakantie in en maak kans op een golden ticket voor een exclusief ‘communicatiediner’ voor twee. Jouw mobiel wordt onderdeel van de wall of fame in het hernieuwde museum!

Hoe wijs ben jij met social media?
'What's happy!' Een (on)wijze kinderworkshop.


Wist je dat je tot je 13e eigenlijk geen gebruik mag maken van social media als Facebook, Instagram, en Whatsapp? En wist je dat meer dan 7.5 miljoen kinderen op deze wereld, die jonger zijn dan dertien jaar, dat toch stiekem doen? Logisch ook, want je kunt er van alles zien en beleven. En dat is natuurlijk te gek, maar soms ook ingewikkeld. Want niet iedereen op sociale media is wie hij zegt te zijn. Trouwens alles wat je op sociale media doet, kan jarenlang op internet terug te vinden zijn. 

Test hoe wijs jij bent!
Het Museum voor Communicatie in Den Haag nodigt jou in de voorjaarsvakantie uit. In een te gek programma van ongeveer een uur onderzoek je welke leuke dingen je allemaal kunt doen op social media. Maar je leert ook waar je allemaal op moet letten als je bijvoorbeeld vrienden maakt op Facebook. Welke regels gelden er eigenlijk online? Kortom: we testen niet alleen hoe handig, maar ook hoe verstandig jij bent op social media.  

Voor kinderen van 8 -12 jaar
De workshop is speciaal geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

Tijdstippen
Deelnemen aan de workshops kan iedere dag van zaterdag 20 februari 2016 tot en met zondag 28 februari 2016.
Maandag tot en met vrijdag: 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.
Weekend: 13.00 en 15.00 uur
De workshops duren circa 1 uur

Meedoen
Wil je meedoen met de workshop, meld je dan aan de balie van het museum. Je hoeft niet van tevoren te reserveren.
De entree en workshops zijn gratis in de voorjaarsvakantie.

Let op: tijdens de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag geopend.

Demonstraties

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Op diverse tijdstippen zijn er demonstraties van de telefooncentrale en Transorma van 15 minuten.

Zondag 13 maart 2016

Filatelie Café op zondag

Museum voor Communicatie organiseert maandelijks op zondagmiddag een Filatelie Café. Diverse aan filatelie en vormgeving gerelateerde onderwerpen komen aan bod in een lezing van circa 45 minuten, waarna met de spreker in het café kan worden nagepraat.

13 maart: Communicatie bij de dood door de eeuwen heen
Aan de hand van uitkomsten van cultuurwetenschappelijk onderzoek is een presentatie samengesteld over de veranderende gevoelsuitingen van nabestaanden bij het overlijden van dierbaren in de vroegmoderne tijd. Voor praktische voorbeelden en interessant beeldmateriaal over deze emoties van onze voorouders is geput uit een eigen op ‘Rouw’ toegesneden collectie met veel posthistorische accenten. Lezing: dr Jan Vos

Programma en aanmelden

t/m 28 februari 2016

Love is What You Want - in het museum

Het Museum voor Communicatie verklaart je de liefde! Vanaf 4 september brengen we met het project ‘Love Is What You Want’ een ode aan de eeuwige en voorbije liefde. Bezoekers lezen ontroerende, hilarische en intieme liefdes- en ontmoetingsverhalen van mensen uit binnen- en buitenland, maar leren ook welke processen in je hersenen optreden als je verliefd wordt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat verliefdheid gewoon tussen je oren zit en dat liefde op het eerste gezicht helemaal niet bestaat! Ook toont het museum eeuwenoude liefdesbrieven en de geheime liefdestaal van postzegels. Wist je bijvoorbeeld
dat de manier waarop je een postzegel opplakt een extra betekenis heeft?

IS Creative Studio, Lima

 

 

Tribute to the Love Letter
Een ode aan de liefdesbrief door grafisch ontwerpers van over de hele wereld.

Berichten aan onze geliefden leggen vaak de digitale weg af. Maar wat is de waarde van zo’n boodschap als er bijna geen moeite voor gedaan hoeft te worden en het er altijd hetzelfde uitziet? Door de populariteit van social media, smartphones en emoticons maakt de handgeschreven liefdesbrief en de langzame postbezorging plaats voor snelle Facebook- en WhatsApp-berichten.

The Gallery Presents uit Arnhem onderzoekt hoe de liefdesbrief er vandaag de dag uit zou kunnen zien en vroeg wereldwijd grafisch ontwerpers en kunstenaars om een ode te brengen aan de liefdesbrief. In het museum zijn alle ingezonden ontwerpen te bewonderen.

Dagelijks van 12.00-17.00 uur

en bekijk hier wanneer de PFLab host aanwezig is.

Permanent Future Lab

Permanent Future Lab is gestart in het Museum voor Communicatie. Wil jij ook de laatste technologie ervaren? Kom langs! De enthousiaste vrijwilligers van het PFLab proberen elke dag tussen 12.00 – 17.00 uur aanwezig te zijn, maar kijk altijd van te voren op hun Wiki-pagina voor de actuele openingstijden.

Het PFLab is een plek met enthousiaste mensen die weten van de laatste technologie en die iedereen, jong en oud, deze technologie willen laten uitproberen en ervaren. Dit experiment en de opgedane contacten zijn bedoeld om innovatieve ideeën te laten ontstaan, die de maatschappij en de mensheid kunnen verrijken. Het tweede PFLab ter wereld is te vinden in het Museum voor Communicatie!

Bekijk voor meer informatie over (de filosofie van) het PFLab hun Wiki pagina.

 

Nothing to see (yet)

Wij werken aan een nieuw museum en zijn tijdelijk gesloten voor bezoekers.
Medio eerste kwartaal 2017 opent het museum weer zijn deuren met een geheel nieuw concept. Het nieuwe museum wordt een inspirerende plek over de impact van communicatie op ons dagelijkse leven en onze maatschappij.

Vrijkaarten voor het museum zijn na de opening in 2017 nog inwisselbaar.Meedenken met het museum

Wil je meedenken over het nieuwe museum? Laat het ons weten!

Meld je aan