GO3D: de impact     
    van 3D printing
          tot okt '15

Agenda & activiteiten

 

Meivakantie 2 t/m 17 mei 2015

 

 

Kinderworkshops Codetaal en brieven posten

Tijdens de meivakantie, zaterdag 2 mei tot en met zondag 17 mei, worden er twee leuke kinderworkshops georganiseerd in het Museum voor Communicatie. Deelname is gratis voor bezoekers.

Spioneren, geheimtaal en codes
Leer meer over geheimtaal en maak je eigen code. Zo kun je een verborgen bericht ontcijferen en spoor je een verloren pakketje op. Kom je mee speuren? Voor kinderen van 8-12 jaar.

Brieven posten
De kleintjes van 4-7 jaar leren als een echte postbode brieven te posten en sorteren.

De workshops worden dagelijks gegeven om 14.00 uur en duren een uurtje. Deelname is gratis voor bezoekers. Wil je meedoen, meld je bij binnenkomst aan bij de balie.Voor elk kind is er ook een gratis doe-boekje met leuke opdrachten die zij zowel in het museum als thuis kunnen uitvoeren!

Instaprondleiding GO3D

Iedere zaterdag en zondag (en iedere dag in de meivakantie)
In het weekend zijn er korte rondleidingen in de tentoonstelling GO3D om 13.45 uur en 15.00 uur. In de meivakantie iedere dag om 13.30 en 15.45 uur. Wat is het en waar wordt het toegepast en wat is de impact van 3D printing? Instappen is gratis voor bezoekers. U hoeft niet te reserveren.

Demonstraties

Iedere zaterdag en zondag (en iedere dag in de meivakantie)
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Beide worden gedemonstreerd. Gratis voor bezoekers.

Bezoekersinformatie

Nationale Museumweek 18 t/m 26 april 2015 

Een rondleiding door het depot, met koffie en taart in het museumcafe

De collectie van het Museum voor Communicatie omvat een zeer compleet arsenaal bijzondere stukken uit de Nederlandse geschiedenis op het gebied van telecommunicatie, post en postwaarden. De collectiestukken die zich in het depot bevinden worden over het algemeen niet tentoongesteld. Een rondleiding biedt dan ook een unieke kans om een blik in de schatkamer van het museum te werpen. De rondleiding duurt een half uur. Voor de depotrondleiding, iedere dag om 13.00 uur, dient u van tevoren te reserveren (min.2/max.8 pers). Uitsluitend telefonisch 070-330 75 00 of informeer bij de receptie of u nog aan kunt sluiten.
Prijs: €24,50* p.p.
incl. rondleiding, toegang museum, koffie/thee en taart.
(voor museumkaarthouders €16,00 p.p.)

Lees meer

 

Vrijdag 17 april 2015

 
 
Networkedition

Night at the museum

Night at the Museum is het netwerkevent van Museum voor Communicatie. Een gezellige borrel voor en door relaties van het museum. 
Deelname, aperitief en hapjes zijn kosteloos. Drankjes voor eigen rekening.  

Aanmelden

 

Januari t/m september 2015

Ontdek de nieuwe industriële revolutie:

GO3D

Het Museum voor Communicatie presenteert GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

Lees meer