Volg ons ook op:

Agenda & activiteiten


DOORLOPEND


Demonstraties & films

Iedere dag tijdens de zomervakantie

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De grote oude telefooncentrale uit 1912 blijkt tijdens de demonstraties echt te werken! Ook de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, kan nog steeds de post sorteren. In de filmzaal draait een continu filmprogramma voor jong en oud. Gratis voor bezoekers van het museum (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Bezoekersinformatie >>


Ontwerpatelier

Tijdens openingstijden, voor kinderen

In het Ontwerpatelier van het Museum voor Communicatie kun je op eigen gelegenheid postzegels ontwerpen. Gratis voor bezoekers van het museum (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Lees meer >>


AUGUSTUS


Zomervakantie: wereldreiziger voor één dag!

Zaterdag 19 juli t/m zondag 31 augustus

Beleef deze zomervakantie de wereldreis van je leven. Hoe bestel je limonade in een land waar je de taal niet spreekt? En hoe communiceren aliens eigenlijk met elkaar? Met de koffer in je hand maak je een reis door het Rijk van Heen en Weer. De dobbelsteen bepaalt je route en als je meedoet maak je kans op een reiskoffertje vol museumprijzen.

Lees meer >>


Workshop: thuistaalwoorden

Woensdag, zaterdag en zondag - 13.45 uur

Snurkjurk, eilandtas, verderkijker.. Bijna ieder gezin heeft wel een 'thuistaalwoord': een zelfverzonnen woord voor iets wat eigenlijk een andere naam heeft. Het Museum voor Communicatie organiseert deze zomervakantie workshops over thuistaal-woorden voor kinderen van 8 jaar en ouder. De workshop is gratis op vertoon van een toegangskaartje. 

Lees meer >>


SEPTEMBER


KinderMuseumnacht

Zaterdag 6 september: 16.30 - 20.00 uur

Heb jij weleens de baas van een land willen zijn? In het Museum voor Communicatie kan dat tijdens de Museumnacht! De zes landen van het Rijk van Heen en Weer hebben nog geen koning of koningin. Wil jij dat zijn? Kom dan tijdens Museumnacht naar ons toe en kies het land waar jij voor één nacht koning of koningin wil zijn.

Lees meer >>


Museumnacht

Zaterdag 6 september: 20.00 - 2.00 uur

Op de foto met je staatshoofd? Gaan we regelen. In het Museum voor Communicatie kun je tijdens de Museumnacht royaal uitgedost een selfie met onze koning maken. Doe je het niet zo goed op foto’s en ben je meer van de spelletjes? Doe dan mee met de Pubquiz! Maximaal fout zijn de guilty pleasures die je aan kunt vragen bij Jimmy Who? Voor iedereen die zoetgevooisd is zetten we bovendien de microfoons aan tijdens het Koninklijk Karaoke Concours.

Lees meer >>


Foto: Anne Reitsma

Open Monumentendagen

Zaterdag 13 en zondag 14 september

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen biedt het Museum voor Communicatie een uniek kijkje in de tempel van de Theosofische Vereeniging. Deze bijzondere ruimtes zijn normaal niet toegankelijk is voor bezoekers, maar tijdens dit weekend worden hier rondleidingen gegeven. Het museum en de tempel zijn op zaterdag 13 en zondag 14 september gratis toegankelijk.


Top secret! Hoe communiceer je in codes?

Zondag 28 september: 11.30 uur

Wil je niet dat iedereen een bericht dat je verstuurt, kan lezen of begrijpen: verzin dan een list! Schrijf je boodschap met geheime letters, tekens en cijfers die alleen diegene, die jouw ‘geheimschrift’ kent, kan ontraadselen. In dit college legt oud-officier Yska van alles uit over geheimtaal en codes en mag je het zelf ook uitproberen!

Lees meer >>


OKTOBER


Hoe praat je eigenlijk?

Zondag 26 oktober: 11.30 uur

Wat gebeurt er eigenlijk in je mond als je praat? En hoe gaan je stembanden trillen? Professor Van Oostendorp maakt samen met jou een reis door je mond! Tijdens die reis kom je er ook achter hoe het komt dat mensen in verschillende gebieden dezelfde woorden heel anders uitspreken! Op zèn Haags bèvoâhbeild.

Lees meer >>


NOVEMBER


Communiceren met andere culturen. Hoe doe je dat (en hoe niet)?

Zondag 23 november: 11.30 uur

Op vakantie in een andere taal communiceren kan al moeilijk zijn. Maar hoe ga je om met iemand die hele andere gewoontes heeft? Waarom mag je bijvoorbeeld aan Arabieren niet je schoenzolen laten zien? En waarom wil men in sommige landen niet je linkerhand schudden? Dr. Eisenloeffel neemt je mee op een boeiende trip langs andere culturen en gewoontes.

Lees meer >>


DECEMBER


3D-printing, wat is dat?

Zondag 21 december: 11.30 uur

3D-printen is hot! Steeds meer mensen ontwerpen en printen hun eigen voorwerpen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Wat kun je allemaal 3D-printen en wat heb je daar voor nodig? En verandert 3D-printen ook iets aan onze manier van communiceren? Kom luisteren naar onze 3D-print expert, bekijk een 3D-printer in actie en ga zelf aan de slag in ons 3D-print FabLab.

Lees meer >>


 

 


MUSEUMINSPECTEURS

Museuminspecteurs gezocht! Laat ons weten wat je van het museum vindt. Met alle inspecties samen wordt het leukste kidsproof-museum van Nederland bepaald. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. En als Museuminspecteur maak je kans op allerlei prijzen. Op de site vind je ook leuke games, informatie en veel meer!

Lees meer >>


VAKANTIEPAS DEN HAAG

Veel doen voor weinig poen! Heb jij de VakantiePas gekregen? Dan kun je met korting ons museum bezoeken. Deze zomervakantie is er van alles in ons museum te beleven voor kinderen én volwassenen.