Volg ons ook op:

Agenda & activiteiten


DOORLOPEND


Demonstraties & films

Iedere zaterdag en zondag

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Beiden worden gedemonstreerd en in de filmzaal draait een filmprogramma voor jong en oud. Gratis voor bezoekers (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Bezoekersinformatie >>


Ontdekkingsreizen

Doolopend, op eigen gelegenheid

Een bezoek aan het Museum voor Communicatie wordt nog leuker met een avontuurlijke ontdekkingsreis. Ga je op vakantie door het hele museum? Of maak je liever een wereldreis door het Rijk van Heen en Weer? Ook voor bezoekers die het museum al kennen een ontdekkingsreis een bijzondere ervaring! €1,50 per reis

Lees meer >>


SEPTEMBER


Top secret! Hoe communiceer je in codes?

Zondag 28 september: 11.30 uur

Wil je niet dat iedereen een bericht dat je verstuurt, kan lezen of begrijpen: verzin dan een list! Schrijf je boodschap met geheime letters, tekens en cijfers die alleen diegene, die jouw ‘geheimschrift’ kent, kan ontraadselen. In dit college legt oud-officier Yska van alles uit over geheimtaal en codes en mag je het zelf ook uitproberen!

Lees meer >>


OKTOBER


Hoe praat je eigenlijk?

Zondag 26 oktober: 11.30 uur

Wat gebeurt er eigenlijk in je mond als je praat? En hoe gaan je stembanden trillen? Professor Van Oostendorp maakt samen met jou een reis door je mond! Tijdens die reis kom je er ook achter hoe het komt dat mensen in verschillende gebieden dezelfde woorden heel anders uitspreken! Op zèn Haags bèvoâhbeild.

Lees meer >>


NOVEMBER


Communiceren met andere culturen. Hoe doe je dat (en hoe niet)?

Zondag 23 november: 11.30 uur

Op vakantie in een andere taal communiceren kan al moeilijk zijn. Maar hoe ga je om met iemand die hele andere gewoontes heeft? Waarom mag je bijvoorbeeld aan Arabieren niet je schoenzolen laten zien? En waarom wil men in sommige landen niet je linkerhand schudden? Dr. Eisenloeffel neemt je mee op een boeiende trip langs andere culturen en gewoontes.

Lees meer >>


DECEMBER


3D-printing, wat is dat?

Zondag 21 december: 11.30 uur

3D-printen is hot! Steeds meer mensen ontwerpen en printen hun eigen voorwerpen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Wat kun je allemaal 3D-printen en wat heb je daar voor nodig? En verandert 3D-printen ook iets aan onze manier van communiceren? Kom luisteren naar onze 3D-print expert, bekijk een 3D-printer in actie en ga zelf aan de slag in ons 3D-print FabLab.

Lees meer >>


 

 


MUSEUMINSPECTEURS

Museuminspecteurs gezocht! Laat ons weten wat je van het museum vindt. Met alle inspecties samen wordt het leukste kidsproof-museum van Nederland bepaald. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. En als Museuminspecteur maak je kans op allerlei prijzen. Op de site vind je ook leuke games, informatie en veel meer!

Lees meer >>