Volg ons ook op:

Agenda & activiteiten


DOORLOPEND


Demonstraties & films

Iedere zaterdag en zondag

"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De telefooncentrale uit 1912 werkt nog steeds! Ook kan de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, nog post sorteren. Beiden worden gedemonstreerd en in de filmzaal draait een filmprogramma voor jong en oud. Gratis voor bezoekers (dus wel eerst een kaartje kopen!)

Bezoekersinformatie >>


Ontdekkingsreizen

Doolopend, op eigen gelegenheid

Een bezoek aan het Museum voor Communicatie wordt nog leuker met een avontuurlijke ontdekkingsreis. Ga je op vakantie door het hele museum? Of maak je liever een wereldreis door het Rijk van Heen en Weer? Ook voor bezoekers die het museum al kennen een ontdekkingsreis een bijzondere ervaring! €1,50 per reis

Lees meer >>


OKTOBER


Herfstvakantie

Zaterdag 11 t/m zondag 26 oktober

Ontdek samen met Tikkit het Museum voor Communicatie. Tikkit is een verfspat die van een kunstwerk af sprong om de museumwereld te ontdekken. Hij is ook in het Museum voor Communicatie geweest en heeft zich daar over van alles en nog wat verbaasd; oude telefoons in allerlei soorten en maten, een postsorteermachine en zelfs een raket!

Lees meer >>


MuseumJeugdUniversiteit:

Hoe praat je eigenlijk?

Zondag 26 oktober: 11.30 uur

Wat gebeurt er eigenlijk in je mond als je praat? En hoe gaan je stembanden trillen? Professor Van Oostendorp maakt samen met jou een reis door je mond! Tijdens die reis kom je er ook achter hoe het komt dat mensen in verschillende gebieden dezelfde woorden heel anders uitspreken! Op zèn Haags bèvoâhbeild.

Lees meer >>


NOVEMBER


GO3D

Vanaf dinsdag 4 november

Het Museum voor Communicatie presenteert vanaf 4 november GO3D, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het, waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.

Lees meer >>


MuseumJeugdUniversiteit:

Communiceren met andere culturen. Hoe doe je dat (en hoe niet)?

Zondag 23 november: 11.30 uur

Op vakantie in een andere taal communiceren kan al moeilijk zijn. Maar hoe ga je om met iemand die hele andere gewoontes heeft? Waarom mag je bijvoorbeeld aan Arabieren niet je schoenzolen laten zien? En waarom wil men in sommige landen niet je linkerhand schudden? Dr. Eisenloeffel neemt je mee op een boeiende trip langs andere culturen en gewoontes.

Lees meer >>


DECEMBER


MuseumJeugdUniversiteit:

3D-printing, wat is dat?

Zondag 21 december: 11.30 uur

3D-printen is hot! Steeds meer mensen ontwerpen en printen hun eigen voorwerpen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Wat kun je allemaal 3D-printen en wat heb je daar voor nodig? En verandert 3D-printen ook iets aan onze manier van communiceren? Kom luisteren naar onze 3D-print expert, bekijk een 3D-printer in actie en ga zelf aan de slag in ons 3D-print FabLab.

Lees meer >>


 

 


MUSEUMINSPECTEURS

Museuminspecteurs gezocht! Laat ons weten wat je van het museum vindt. Met alle inspecties samen wordt het leukste kidsproof-museum van Nederland bepaald. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren. En als Museuminspecteur maak je kans op allerlei prijzen. Op de site vind je ook leuke games, informatie en veel meer!

Lees meer >>